על המבשלה

כתבו עלינו

מבשלת מידן הוקמה כדי לענות על הצורך ליצור בירה טובה לנמנעים מגלוטן בארץ. הבירה הישראלית הראשונה שאינה מכילה שעורה, חיטה או גלוטן.

בקיץ 2006, אובחתי בצליאק, מה שהביא לשינוים בתזונה שלי שכללו בין השאר הפסקה של שתיית בירה על בסיס שעורה.
בהתחלה, בירה לא היתה בין הדברים שחסרו לי (לעומת זאת פיצה, חברתה הטובה של הבירה, היתה חסרה לי מאוד). לאחר מספר חודשים, התחלתי להרגיש בחסרונה של כוס בירה צוננת ביום קייץ חם או כחלק מצפיה במשחק כדורגל.

החיפוש אחר בירה טובה ללא גלוטן הביאה אותי לנסות וליצור בירה כזו בעצמי.

מתכון בסיסי והוראות בישול מצאתי באינטרנט, אבל נזקקתי ללא מעט התנסויות (שתוצאותיהם היו בן השאר בקבוקים מתפוצצים ובירה עם 16% אלכוהול) בכדי להתאימו לחומרים שמצאתי בארץ. בישולים ביתיים של כמה עשרות ליטרים של בירה הביאו אותי אל הטעם שחיפשתי -- בירת אייל בעלת טעם חזק של כשות. עוד כמה עשרות ליטרים וידעתי שיש לי משהו שנמנעים מגלוטן אחרים, ואוהבי בירה בכלל, ירצו לשתות.

בנובמבר 2012, הבקבוקים הראשונים של Meadan Buckwheat and Quinoa Malt Honey Ale יצאו למכירה בצורה מוגבלת מאוד. מאז, שינינו את המתכון, הקמנו מבשלה חדשה ואנו מייצרים מספר סוגים של בירה נטולות גלוטן.

תהנו!

בראין מידן

קצת עלינו - סירטון AFP